What I’ve been up to x 4

What I’ve been up to the last week:

1. Planning my blogtember. As I told you before, I’m gonna shake off this blogging rustiness and during December update my blog daily. And that special month means something more too: celebrating the fact that it’s the best month of the year, and I want you to share it with you! I’ll start my DIY-post series right on 1.12. (with a post about the chunky blanket I made!), and oh so much more to come. If there are other Christmas freaks out there, I hope you are with me? ✨

2. Laying in bed updating my instagram. Hahah I’m gotta be honest. I caught a cold one week ago after the pre-Christmas party, and I haven’t been feeling my best. It seems like everyone’s been sick the past few weeks. But I’m feeling much better already after four days of sickness, a small flu is nothing compared to the fever-fogginess, so I’m happy now.

3. Yes, instagram. I have really given a new thought on this, how I’d want my account to look like, what more and what less. I came to the conclusion it would be cool to kind downgrade it (well not literally but symbolically?), make it a tiny bit more real. And not that it hasn’t been real thus far, but you know real moments, no matter if the pictures are taken with my Samsung or my Canon. And so that it would be easier for me to upload pictures, and not do it once a week and still thinking it’s not good enough and stressing about it. I’ve started this already, and my feed starts to look more… cozier? Or what do you think?

4. Surviving from a personal matter. I guess that’s a way to put it. I’m the type of a person who wants to crawl in a hole and never come out when too many bad (even just little) things happen the same time. Sometimes I feel like the least 27-year-old adult there is, making such weird decisions. But hey, I’m not perfect or striving to be. And rather than labelling decisions good or bad, right or wrong, you should just think if they are yours. Your inner self knows what to do, if you just silent all that crappy noisiness.

Happy new week people!

Lyhyesti mitä oon puuhannut viime päivät:

1. Suunnitellut joulukuuta. Kuten mainitsin aiemmin, haluan joulukuun panostaa blogiin aiempaa enemmän. Karistaa nyt blogipölyt täältä sivuilta, ja päivittää päivittäin. Joulukuuhan on vuoden paras kuu, joten täydellinen aika tälle. Oon suunnitellut jo listaa jutuista joita tulossa, kuu lähtee käyntiin heti ensimmäinen päivä mun ekalla DIY-postaussarjan jutulla siitä tekemästäni jättitorkkupeitosta. Toivottavasti ootte mukana? 🙂 (Erityisesti muut joulufriikit!) ✨

2. Maannut sängyssä ja päivittänyt instagramia. Johan kuulostaa laiskalta, mutta selityksenä tähän on flunssakuume. Tulin kipeäksi niiden eräiden pikkujoulujuhlien jälkeen, ja kolme päivää meni pahemmin sairastaessa. Nyt kun on enää pelkkä nuha on olo jo paljon parempi. Kuumeessa oon aina aivan pois pelistä, vieläkin hävettää miten nukuin erään perjantaisen tapaamisen ohi. Näin vain unta herätyskellon soimisesta mutta olin varmaan sen unissani sammuttanutkin. Phuh.

3. Instagram. Älkää nyt kuittailko miten syvällisiä mä oon täällä pohtinut hahha, mutta oon vain miettinyt uudestaan omaa tiliäni ja tyyliäni. Kaipaan sellaista pientä downgradeusta (en niin kirjaimellisesti vaan kuvainnollisesti?), sellaista fiilistä taas siihen päivittämiseen, ettei se olisi niin vakavaa ja tarkkaa. Oon päivitellyt instaa aika harvoin, ja silloin vain kerran viikossakin kuvaa postatessa stressannut, ettei nyt kyllä oo tarpeeksi hyvä ja kaikkea mahdollista pielessä. Ei se homma siihen saa mennä! Joten nyt oon jo muutamat päivät päivitellyt instagramia päivittäin, välittämättä onko kuva otettu puhelimella vai järkkärillä, ja postannut samana päivänä otettuja kuvia. Feedi alkaa näyttää jotenkin… kotoisammalta? Vai mitä mieltä ootte?

4. Selvitellyt oman mielen sotkujaJos sen nyt voi niin sanoa. Joskus kun liian monta pientä asiaa menee pieleen samaan aikaan, tuntuu että taivas romahtaa niskaan. Välillä tunnen itseni maailman epäaikuismaisimmaksi 27-vuotiaaksi, jonka erikoiskyky on tehdä omituisia valintoja. Mutta kun taas näkee selkeämmin, tajuaa että on liian armotonta  luokitella valintoja vääriksi tai oikeiksi, jokaisella täällä on erilainen historia joka selittää nykyisyyttä, ja kunhan ne valinnat on omia, niin ei muulla väliä. Elämä on oppimista. Kun vaientaa kaiken sen turhan kohinan tietää kyllä sisimmässään mitä tehdä. Mutta nyt lopetan mun toisen erikoiskyvyn tähän, eli kryptisen pohdiskelun jossa ei ulkopuolisille ole välttämättä päätä eikä häntää.

Ihanaa uutta viikkoa kaikille!

Coat Monki
Sweater American Vintage
Cap & shoes H&M

 

40 Comments

 • Antonia
  November 27, 2017 at 9:29 pm

  I love your outfit dear Marianna. So happy that you updated your instagram frequently. I love the idea of becoming more “real”. Its way more personal this way 🙂
  So excited for the blogtember and your chunky knit tutorial 🙂

  Reply
  • Marianna
   November 27, 2017 at 9:48 pm

   Absolutely loved this feedback ❤️ Thank you Antonia! 🙂

   Reply
   • ? Mila
    November 30, 2017 at 3:27 pm

    Very true!! Also, these photos are really giving me the winter feels, literally they make me feel even more festive!!? ?

    ? Mila
    http://www.topknotkindaday.com

    Reply
 • Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  November 27, 2017 at 9:32 pm

  I’m all for “downgrading” Instagram! It’s always so much more refreshing and interesting when a blogger offers a more genuine, unedited look into their life. 🙂

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
  • Marianna
   November 27, 2017 at 9:49 pm

   Yay!! 🙂 I agree, being a perfectionist with instagram can be kind of uninspiring. x

   Reply
 • Dixi Wonderland
  November 27, 2017 at 9:39 pm

  Loving this outfit and since you moved your blog to your own platform it has become so much better! I have been a reader since even before you started translating your blog and I can´t wait for December and read about your life ever single day. Hope that i don´t sound like a stalker now haha 😀

  Reply
  • Marianna
   November 27, 2017 at 9:50 pm

   ❤️ Thank you Dixi! Hahah, I’m so happy to have you here! x

   Reply
 • La Bijoux Bella | by mia
  November 27, 2017 at 10:08 pm

  It’s always good to take a little time reflecting on things during these chaotic holidays. A precious moment to see you’ve come a long way! ♥️??♥️??

  ??LA BIJOUX BELLA ??| by mia | A Creative Lifestyle Blog

  Reply
 • Vihra
  November 27, 2017 at 10:28 pm

  Love your outfit! 😀 Can’t wait for the blogtember. 😉 I agree it’s the best month of the year. 🙂
  Also love the frequent update on Instagram. 🙂
  And just love what you said –> .. rather than labelling decisions good or bad, right or wrong, you should just think if they are yours & know that everything will be all right in the end, because your heart knows what is doing. 😉

  Reply
 • Aimee
  November 27, 2017 at 10:42 pm

  I love the photos on this post. They’re a little bit grainy, and have a very cool vibe.

  Reply
 • Glory of the Snow
  November 27, 2017 at 10:57 pm

  Sounds like a great plan! Love your teddy coat!
  Magda

  http://www.gloryofthesnow.com

  Reply
 • Anonymous
  November 28, 2017 at 12:57 am

  Hei mistä oot löytänyt noi glitterlegginsit? <3

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:44 pm

   Kääk, ne tosiaan näyttää glitterisiltä kuvissa! Mutta ne on ihan perus leggingsit Filippa K:n sporttimallistoa 🙂 Metsästin tosin glitterileggingsejä pitkään ja tilasin yhdet jotka pitäis ihan just saapua, jos ne on toivomani tyyliset näytän ihan pian asussa! <3

   Reply
 • Briana
  November 28, 2017 at 1:31 am

  I love this update, these 4 things are my new goal!

  Briana
  https://beyoutifulbrunette.com/

  Reply
 • Abdullah Teke
  November 28, 2017 at 5:07 am

  I wanna have a real moment with you ❤️?

  Reply
 • Natali
  November 28, 2017 at 7:22 am

  Such a sweet post and comfy outfit! I am 3 years older than you and still sometimes I choose to deal with the “bad things” and personal problems by just “hiding under my blanket”. At times life can feel/ look too overwhelming and it’s ok to be totally not adult about it for a day or two… or a week! 😀
  Looking fw to your blogtober!

  http://lartoffashion.com

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:44 pm

   Hahah comforting to hear 😀 Thanks so much for the comment Natali! xx

   Reply
 • Delaney O'Brien
  November 28, 2017 at 8:28 am

  Adore the coat and something about reading this post was so relaxing to me, loved it! x

  http://www.raeinrose.com

  Reply
 • gabrielakre
  November 28, 2017 at 8:50 am

  Omg the pictures are amazing!! Seriously, love them! Such a pre-christmas feeling I’ve got from them♥ Btw your instagram has been always one of my favourites♥ And actually your feeling like posting more “real” pictures will make me to love your IG even more, because that”s how it was in the past…Now the pictures on IG are too away from real world and real days, so I would appreciate it so much♥
  PS: Can’t wait for blogtember!!!

  Gabi♥

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:45 pm

   Thank you so so much Gabi ❤️ You seriously made my evening! 🙂 x

   Reply
 • Marianne
  November 28, 2017 at 8:58 am

  Aivan ihania, tunnelmallisia kuvia !
  Hauska kuulla ajatuksiasi blogin ja instagramin suhteen 🙂
  Ja mikä on sen hienompaa että välillä saa mahdollisuuden pysähtymään ja pohdiskelemaan elämää! <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
 • Patri
  November 28, 2017 at 10:12 am

  I love these kind of blog posts from you. Your coat looks soo comfy. I need to have this in my life as well.
  You mentioned you either take the photos with your Canon or Samsung, Which cameras are these in particular?

  Best,

  Patri

  Reply
 • Catarina Morais
  November 28, 2017 at 1:48 pm

  I totally support the idea of you turning your instagram into a more “real” feed. It’ll help your followers get closer to you! I love that feeling.
  Also, I have been feeling the same way about my decisions lately ahah. Sometimes I just wish I could pause life to get more time to think things through. I can’t do that and I’ve learned that it is ok 🙂

  http://www.catmorais.com

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:46 pm

   Thanks so much for the feedback, love to hear this! 🙂 Hahah I’m clearly not the only one, the pressure of being an adult sometimes hits me. But then I remember again everyone has their own path… x

   Reply
 • S
  November 28, 2017 at 2:03 pm

  Tällaisena aikana kun bloggaajienkin kuvat ovat noh.. aika geneerisiä (onkohan tämä nyt oikea sana), pakko sanoa että tuota pohdintaasi on miellyttävä lukea 😀 Se kaikki on varmasti sitä mitä ihmiset toivoisivatkin kuvilta enemmän.

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:47 pm

   Ihana kuulla! Tähän mä tähtään todellakin. 🙂 Kiitos!!

   Reply
 • Eva
  November 28, 2017 at 4:50 pm

  Love this outfit and also love that you take a new view on your Instagram and make it more real 🙂
  can’t wait for the december DIY’s! I’ve missed your regular blogging.

  Reply
 • Tiinam
  November 28, 2017 at 5:18 pm

  Odotan innolla torkkupeiton ohjetta ja tietenkin kaikkia ihania joulujuttuja!!!:)

  Reply
 • Ronja
  November 28, 2017 at 5:41 pm

  Fiilaan niin paljon tota neloskohtaa <3 sait mut satamiljoonaa kertaa paremmalle mielelle ku ollu just samalaiset fiilikset viime päivinä ja tosi epäkypsä olo kaikkine omine ajatuksineni ja ongelmineni mut niin hyvin sanottu! 😀 ja kyllä joulukuu on paras kuu!

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:48 pm

   Jes <3 Vitsit miten tämä kommentti piristi. Välillä sitä kriiseilee miten erilainen elämäntilanne onkaan monien saman ikäisten kanssa, ja löytää itsensä mitä kummemista tilanteista, tehden niin epäfiksuja valintoja. Mutta se on elämää se. 😀 Kiitos kommentista Ronja, ihanaa jos seurailet täällä juttuja joulukuussakin! 🙂

   Reply
 • Jessika
  November 28, 2017 at 6:08 pm

  mun mielestä ehdottomasti downgradeausta instagramiin! Mua toisaalta ärsyttää kun kaikki laittaa sinne vaan järkkärillä otettuja tyyliteltyjä ja huoliteltuja otoksia, kun sen tarkoitus on kuitenkin jakaa niitä puhelimella räpsittyjä otoksia!! Sitä paisti miettii suurintaosaa ulkomaalaisia jotka oikeesti tekevät näin, varsinkin esim näyttelijät, artistit yms.. ISO PEUKKU SIIS SILLE!

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:50 pm

   Jeee! Tälle linjalle mä lähden, tuntuu itsellekin helpottavalta. Kännykkäkuvat, oikeat hetket, pieni spontaanius – tätä kaipaan vähän lisää. Usein kun mietin tilejä joista itse tykkään ja joista inspiroidun, tajuan että niiden kuvathan on nimenomaan kännykällä kuvattu, taustalla saattaa olla hälinää eikä kuva tosiaankaan ole suoraan muotilehdestä. Kiitos Jessika! 🙂

   Reply
 • Olga Werlang
  November 28, 2017 at 11:03 pm

  Wish you the best in life right now, and hope you get better. Remember you are a very special person, that have a brilliant future ahead.
  About your instagram: give it a try. Be you, post you. People are here because they like the person you are. Stress less about the “aesthetics” of you IG page. I’m here since 2009 and would really like to know you a little bit better.

  Love ya!
  Looking forward to December 😀

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:51 pm

   So beautifully said, thank you Olga. <3 I will definitely change my instagram style more into this, more real moments, not pictures that are straight out of a fashion magazine or a travel advertisement. Thank you so so much! x

   Reply
 • Emilia
  November 29, 2017 at 9:26 am

  I cannot tell you how excited I am for this month and the everyday blog posts from you. Your blog is my favourite because it’s so real and authentic. As for your Instagram, I really like it but to be honest, I loved it more when you uploaded random things and outfits in a cozy way.

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 3:52 pm

   And I can’t tell you how happy that made me! 🙂 I can’t find words, just thank you! <3 And I will definitely go to that style more with my instagram, since it it more real me..

   Reply
 • Annie
  November 29, 2017 at 10:29 am

  Vaikken tiedä mitä kaikkea oletkaan pohtinut, niin tuo itsensä maailman epäaikuismaisimmaksi tunteminen kuulostaa NIIIIN tutulta! Tuntuu, että teen omituisia asioita/käyttäydyn omituisesti, eikä mulla ole minkäänlaista tietoa tai käsitystä monista asioista, joita muut osaavat ja tekevät. Eikä ole näköpiirissä häitä, lapsia, asuntokauppoja tms. Vanhempieni tai muiden sukulaisteni seurassa varsinkin huomaan, etten edelleenkään ole niin sanotusti tasavertainen aikuinen, vaan edelleen vähän sellainen nuori tyttö, vaikka tosiaan olen melkein saman ikäinen kuin sinä 😀

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 12:54 pm

   No sama juttu, välillä sitä havahtuu tuohon kaikkeen ja vertaa itseään joihinkin muihin oman ikäisiin. Joillain on jo mahdollisesti häät suunnitteilla, vauvan ajankohta suunniteltu, omistusasunto ja selkeä suunnitelma urasta. Ja mä löydän itseni tilanteesta joka on kuin 18-vuotiaan mun elämästä. 😀 Toisaalta tuo “epäaikuismaisuus” voi olla myös ihan vain sitä, ettei haluakaan mennä niitä perinteisiä polkuja, noudattaa mitään sääntöjä minkä ikäisenä kuuluisi saada lapsia, mennä naimisiin, perustaa perhe… Joillekin se ei ehkä kuulu mennä niin, pitäisi antaa vaan elämän viedä ja elää hetkessä. Helpottava kuulla etten oo ainut tämmöisten ajatusten kanssa! 🙂

   Reply
 • Melissa
  November 29, 2017 at 10:47 am

  I’m so happy about your Instagram plans – although the very styled grid looks impressive, I’m sure everyone prefers real and relatable instagram posts! Can’t wait to read every day in December (since this holiday season is the first one I’m spending at home for about 10 years!) keepemcoming ?

  Reply
  • Marianna
   November 29, 2017 at 12:47 pm

   Thank you so much for the comment Melissa 🙂 Yayyy so happy to have you here! ?

   Reply

Leave a Reply