On my mind x 5

1. Next Saturday’s big pre-christmas party hosted by Nelly.com. I can’t wait for it, it’s been a long time since I had a weekend like this. Great music (Alma!), friends, drinking something bubbly, staying at the hotel and enjoying a big day after -brunch.

1. Ensi lauantaiset isot Nellyn järjestämät pikkujoulut. En malta oottaa, siitä on jo jonkun aikaa kun viimeksi oon ollut juhlimassa. Nyt olisi tiedossa hyvää musiikkia (Alma!), kavereita, kuplivaa, juhlapaikassa eli hotellissa yöpymistä, ja vielä ihanana lisänä juhlien jälkeinen brunssi.

2. You know what pre-christmas parties are for? For enjoying the upcoming holiday season, and Christmas. Yes I can’t hold it in anymore, Christmas is definitely on my mind. Christmas decor, everything sparkly, festive feeling, coziness, all the songs that make you feel tingly, movies that bring back memories, baking, hot chocolate…

2. Ja tiedättehän mitä varten pikkujoulut ovat? Loppuvuoden juhlintaan ja joulun odotukseen. Enää en pysty pitämään jouluintoilua sisälläni, nyt se sitten alkoi. Ja tulee alkamaan blogissakin, pahoittelut jo etukäteen kaikille ei-jouluihmisille. (Pitäisi varmaan sanoa sorry not sorry, jouluhan on vuoden kohokohta!)

3. Getting my energy levels back to normal. Every year it happens, no matter how much I love autumn and fall, there are a few weeks when I feel asleep even when I’m awake. I can’t usually sleep over 8 hours, I just don’t have the skill for it, but now… Oh boy. My record is 14 hours. Without staying up late or anything. I didn’t even realize what was happening, until I suddenly started to feel better again. Just a moment of feeling like alive again made me see how foggy the last weeks have been. Now I’ve decided to shake it off completely. I quitted eating pills a little bit before the tiredness hit me, so that might have something to do with it too. I hate what it also did to my skin, but I think that is passing now too…

3. Energiatasojen normalisointi. Joka vuosi se tapahtuu, tänä vuonna ehkä vähän pahemmin. Vaikka miten rakastan syksyä, iskee loppusyksystä aina väsymys, unelias olo hereillä ollessakin. En edes tajunnut millaisessa sumupilvessä oon muutaman viikon ollut, kunnes pari päivää sitten tuntui yhtäkkiä energiseltä. Muistin ettei se väsymys ole normaalia. En tiedä voiko e-pillereiden lopetus aiheuttaa osakseen väsymystä sekin, mutta kaikki on nyt normalisoitumassa. Hitto sentään mitä tuo pillereiden lopetus tosin takee ihollekin, mutta eiköhän sekin nyt normalisoidu. Nyt siis aika karistaa väsymyksen rippeet, otan kaikki aseet käyttöön!

4. Blogtember. After the struggle it’s time to get back on track. When youtubers do vlogtembers, I’m gonna do a blogtember. What does it mean? Posting every day in December, and lots of christmassy things. Home things, starting that DIY -post series (loved to hear you liked the idea!) – over all a festive feeling on the blog too.

4. Blogtember. Siinä missä youtube-ihmiset tekee vlogtembereitä, tulee mulla olemaan blogtember. Aika siis päästä takaisin hyvään flowhun postaamisenkin suhteen, ja postailla joulukuun jokaisena päivänä. Kotijuttuja, DIY -postaussarjan aloitus (ihanaa että tykkäsitte ideasta!) – ylipäätään juhlavaa fiilistä bloginkin puolelle.

5. Finishing the home project. The final touches are done this week, I gotta say it looks already so christmassy. I thought I was done last week when that new carpet arrived, but I had to return it. It smelled like toxic, I tried to bare it and trust that it would go away, but I couldn’t. 😀 But I have found other solutions, so only paintings to put up.

5. Kotiprojektin viimeistely. Nyt alkaa olla valmista, taulut vielä seinille. Pieni viivästys tuli, kun tilaamani matto ei ollutkaan hyvä, olisi ollut täydellinen ilman järkyttävää myrkyn hajua. Yritin kestää sitä ajatellen että haju lievenee, mutta kun se täytti koko kodin päätin tunnin jälkeen kääriä sen ja viedä palautukseen. Mutta oon jo ratkaissut matto-ongelman, joten pian kotipostausta, lupaan!

But now – what’s up with you guys? Anyone else felt the fall tiredness?

Mitä teille muuten kuuluu? Onko kellään muulla ollut syysväsymystä?

Yesterday’s outfit:

Jacket Zara
Sweater American Vintage
Tights H&M
Bag Alexander Wang
Boots Stuart Weitzman
Hat Lack of Color
Ring Thomas Sabo

47 Comments

 • Nadia
  November 15, 2017 at 4:58 pm

  Hi Marianna! I’m glad to hear that you feel better now, because I also struggle with this autumn tiredness and desire to sleep all day long. In Ukraine we had three entire weeks of clouds and rain, and no sun at all. So the lack of vitamin D is quite serious.
  Anyway, Christmas mood will definitely help with this seasonal apathy. Sending you hugs from Kyiv!

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:27 pm

   That sounds so bad. Christmas will be a saviour, better start to enjoy the season now and decorate the house with all kind of lights and candles! Hugs and kisses right back at you! 🙂 x

   Reply
 • Kim
  November 15, 2017 at 5:08 pm

  I love the idea of blogtember!

  Kim

  http://trendkeeper.me .. beauty gift guide & black friday GIVEAWAY!

  Reply
 • Shloka
  November 15, 2017 at 5:27 pm

  You look lovely babe! Yes I have also been feeling very tired- it always happens to me when the days start to get shorter!

  x
  Shloka
  http://www.thesilksneaker.com

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:25 pm

   Thanks so much Shloka! Yeah that definitely has something (a lot) to do with the sunlight. x

   Reply
 • Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  November 15, 2017 at 5:43 pm

  I can’t keep all things Christmas off my mind as well. Totally get what you mean! 😉

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
 • Maiju
  November 15, 2017 at 5:47 pm

  Syysväsymystä on ollut mut johtuu vain epäsäännöllisestä unirytmistä ja sairastelusta. 😀 Mut nyt aion laittaa unirytmin kuntoon ja uskon, et se vaikuttavaa positiivisesti myös terveenä pysymiseen.
  Mulle tuli kans hormoneista johtuva kunnon näppykausi keväällä. Mut apu löyty nopeesti ku otin käyttöön swiss clinicin skin roller + sinkki + maca!

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:24 pm

   Epäsäännöllinen unirytmi ??! Mä aion tehdä saman, se vaikuttaa yleensä kaikkeen! Kiitos muuten vinkistä, oon kuullut tosta aiemminkin hyvää, voi olla että pitää itekin kokeilla… Suositteletko sinkkiä muuten tabletteina/voiteena/miten? 🙂

   Reply
 • V.
  November 15, 2017 at 5:48 pm

  I feel this tiredness every year from October to April, I need sleep 10 – 12 hours – I’m still tired but I can survive the day somehow. I don’t have energy for nothing 😀 I think I’m just summer person 😀

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:23 pm

   Woah. That sounds miserable! Sunlight is such a powerful thing, in daytime if it’s a sunny weather I can suddenly feel so energetic, and when it comes dark I might lose all of that and just feel sleepy. But try to hold on, Christmas & New Year will bring some light! ✨✨

   Reply
 • Fanny
  November 15, 2017 at 6:14 pm

  I can’t wait for blogtember 🙂

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:21 pm

   So happy to hear!! 🙂 x

   Reply
 • Nancy
  November 15, 2017 at 6:33 pm

  Thankfully I don’t feel the fall tiredness! I’m also super excited about Christmas things… I bought the cutest gift wrap paper from Target yesterday! I love your outfit too! I’ve noticed you love leather looking leggings. I do too and my favorite pair is from the brand Spanx! You should try them they’re so good. <3

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:21 pm

   Thank you so much Nancy! Oh I have to search for them, I’m always looking for the perfect leggings! 😀 x

   Reply
 • La Bijoux Bella | by mia
  November 15, 2017 at 6:39 pm

  Always looking fabulous! ❤️❤️

  ??LA BIJOUX BELLA ??| by mia | A Creative Lifestyle Blog

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:28 pm

   Thank you Mia! 🙂 x

   Reply
 • diaw
  November 15, 2017 at 7:07 pm
 • Linda
  November 15, 2017 at 8:38 pm

  Täälläkin kamala syysväsymys, tekisi mieli mennä iltaisin nukkumaan heti pimeän koittaessa ja jotenkin on unirytmikin ihan sekaisin 🙁 mutta kyllä tää tästä!

  Oon pohtinut itsekin hormonaalisesta ehkäisystä luopumista kun jotenkin tuntuu että oma kroppa ei toimi kunnolla vaikka mitään selkeitä sivuvaikutuksia ei renkaista olekaan tullut, saako kysyä miksi itse päätit lopettaa? 🙂

  Tsemppiä syksyyn ja taianomaista joulun odotusta <3

  Reply
  • Marianna
   November 15, 2017 at 9:20 pm

   Jep, just näin mullakin! Valosan aikaan kaikki on helpompaa, työt ja treenit ja muu, mutta kun tulee pimeää tuntuu että energiat katoaa taivaan tuuliin ja pitää taistella että silmät pysyis auki. 😀

   Mä oon kerran aiemmin luopunut renkaasta, siinä huomasin jostain syystä omalla kohalla selkeemmät oireet kuin pillereissä, vaikka hormonipitoisuudet pitäis olla siinä pienemmät. En oo pillereiden kohdalla täysin varma aiheuttaako ne mielialanvaihteluja ja väsymystä, vai oonko kuvitellut. Mutta se aika, kun en käyttänyt mitään ehkäisyvalmisteita (ennen nyt uutta pillerikokeilua), oli parasta aikaa. Olin energinen ja voin parhaiten, en muista mitään huomattavia mielialaheittelyitä, ja jopa tästä asiasta tietämätön kaveri sanoi mulle että miten sä oot yhtäkkiä taas niin vanha oma ittesi. Tää vasta kunnolla havahdutti. Pelottavaa kun tämmöisiä asioita ei pysähdy niin paljoa miettimään, kun ei niin konkreettisesti voi sanoa mikä aiheuttaa ja mitä!

   Mutta ihanaa joulun odotusta sinnekin! <3 🙂

   Reply
   • Aino
    November 17, 2017 at 1:58 pm

    Mitä muuta ehkäisykeinoa käytät nyt pillereiden sijaan?

    Reply
    • Marianna
     November 20, 2017 at 11:54 pm

     En mitään hormonaalisia ehkäisyvalmisteita, vaikka niissä onkin omat plussansa kuukautiskiertoonkin liittyen (kaikesta mä päädyn täällä höpöttämään :D) niin tuntuu että oma kroppa menee vähän sekaisin.

 • Paulina
  November 15, 2017 at 10:27 pm

  Hey Marianna!
  Could you give me the link to these H&M leathery tights? I’m looking for something similar x

  Reply
 • Natali
  November 15, 2017 at 10:47 pm

  You are looking lovely in this bundled up and perfectly styled outfit! I’m obsessing over your bag and boots. 🙂

  https://lartoffashion.com/erdem-love/

  Reply
 • Karen
  November 15, 2017 at 11:23 pm

  Hey Mari!

  I love the idea of blogtember, but can I suggest a topic? Your recipes for Christmas cookies that you’ve posted every year lol P-L-E-A-S-E!

  xx

  Reply
 • Dixi Wonderland
  November 15, 2017 at 11:47 pm

  I update my blog 2 times a day every day so I think one post a day would be awesome 🙂

  Reply
 • Anonymous
  November 16, 2017 at 12:43 am

  Mitä kynsilakkaa sulla on näissä kuvissa? ??

  Reply
 • Mona
  November 16, 2017 at 6:42 am

  Ihana asu <3

  Ja syysväsymystä todellakin :'D Huh…
  Ihania juhlia :**

  Reply
 • Kinga
  November 16, 2017 at 7:13 am

  This is such a cute outfit! I love the bag, it all goes so perfectly together <3
  Kinga xx
  http://rockthisrunway.com/

  Reply
 • Ida
  November 16, 2017 at 7:49 am

  Minullakin on ollut aivan kauhea syysväsymys, vaikka lupasin itselle että teen kaikkeni että se ei tule. Suurin osa johtuu kyllä tästä pimeydestä..
  Niin ihanaa että joulu tulee, en itsekkään malta odottaa!! Olen jo tässä pari viikkoa miettinyt että onko ok alkaa sisustaa joulua kotiin vai katsovatko naapurit minua niin että olisin hullu 😀
  Voiko jo toivottaa hyvää joulunodotusta? Kai sitä voi! Hyvää joulunodotusta ja ihania Nellyn pikkujoulujuhlia <3

  Reply
 • Marta
  November 16, 2017 at 9:35 am

  I see you don’t do hybrid nails anymore. How are your nails doing? Are they damaged?

  Reply
 • Pinja
  November 16, 2017 at 10:25 am

  Vaikka syksystä kovasti tykkäänkin, niin iskee se väsymys myös tänne oikeastaan joka vuosi. Onneksi joulunodotus piristää ja muutenkin aletaan jo olemaan voiton puolella 🙂 On muuten ihanan näköinen asu, pitäisi alkaa itekin käyttämään otk-saappaita taas enemmän! xx

  Reply
 • Kate
  November 16, 2017 at 12:42 pm

  Love the outfit! I’ve felt the same fall tiredness too, it makes me tired early which is great so I can get a good nights sleep but then I spend all day feeling like my brain is half awake haha! I’m hoping I snap out of it soon enough 🙂 Great to hear the home project is almost finished too 😀 I’m so excited for your Blogtember!! I can’t wait to see all your pinterest worthy photography 🙂

  VioletDaffodils
  xx

  Reply
 • Marianne
  November 16, 2017 at 3:19 pm

  Ihania mietteitä! Joulun odotus on aina niin jännittävää aikaa 🙂 <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
 • Yana
  November 16, 2017 at 3:26 pm

  We can’t wait Blogtember! Lovely photos

  Reply
 • paige
  November 17, 2017 at 9:29 am

  Ihana takki! Onko uusi? Löytyisköhän vielä liikkeistä?

  Reply
  • Marianna
   November 20, 2017 at 11:50 pm

   Luulisi löytyvän! 🙂

   Reply
 • Sara
  November 18, 2017 at 2:02 am

  Can’t wait to see the decor changes of your house 🙂

  Reply
 • Riikka
  November 18, 2017 at 5:17 pm

  Jee, oon innoissani odottanut, että milloin sun joulufiilistely oikein alkaa! ??? Todellakin vuoden kohokohta ! ?

  Reply
 • Abdullah Teke
  November 20, 2017 at 9:13 am

  You look hot tho ??

  Reply
 • Cami
  November 20, 2017 at 2:47 pm

  Ehottomasti ihan massiivisesti joulujuttuja blogiin, joulu on parasta aikaa! <3

  Reply
 • Anonymous
  November 20, 2017 at 9:24 pm

  I love this!

  Reply
 • Paulynagore
  November 22, 2017 at 12:21 am
 • Elena
  November 27, 2017 at 7:38 pm

  Hello, wish you a good Cristmas mood and perfect holidays! Very interesting, what kind of music do you listen now? How your playlist looks like? Can you recommend some good songs, pleace?)))

  Reply

Leave a Reply