Crisp & sweet


Kaupallinen yhteistyö: Somersby

Viikonloppuna kokeilin uudenlaista twistiä ruoanlaitossa: siiderimarinadia. Oon vasta vähän vanhempana oppinut miten tärkeässä roolissa marinointi on ruoanlaitossa, tuo pieni toimenpide tuo niin paljon makua ja helposti vaihtelua perusruokiinkin. Ja nyt kun grillauskausi on alkamassa, niin marinadithan ovat kaikki kaikessa.

Itse ruokakokeiluuni: tässä kokeilussa marinoin lohta parin tunnin ajan siideri-lime-sekoituksessa ennen uuniin laittamista. Somersby haastoi minut testaamaan uutuusmakua Red Rhubarb, eli kirpeää mutta makeaa raparperia. Raparperin vivahdetta siis marinadiin! Jännitti vähän miten tuo toimisi, mutta uunista leijuva ihana tuoksu oli jo niin lupaava, että siitä jo tiesi sen toimivan. Salaattipedillä kesäisin mun suosikkeja on parsa, avokado, kaikki raikkaat kasvikset ja vinaigrette-kastike.

Kirpeän kesäinen makupiriste sopi kuin sopikin loheen täydellisesti. Siiderimarinoitu lohi sai kaveriltanikin täydet pisteet, päädyttiin nauttimaan salaatit lopulta parvekkeelle, iski niin kesäinen fiilis. Nyt on partsikausikin korkattu! (Ja onneksi löytyy parvekkeelta myös lämmitin…) Ruokajuomana oli vielä kylmä siideri, se sopii mun mielestä salaatteihin niin hyvin. Parhaita asioita kesässä on kyllä ulkona syöminen, ystävät ja valoisat illat.

Lime-raparperimarinoitu lohi salaattipedillä

1. Valmista marinadi: raasta limen kuorta ja purista limen mehu, sekoita joukkoon raparperisiideriä.
2. Nosta lohifilee vuokaan ja kaada päälle marinadi. Sirottele päälle suolaa, pippuria ja chiliä. Peitä vuoka kelmulla ja anna vuoan olla pari tuntia jääkaapissa.
3. Kypsennä lohifilee pannulla, uunissa tai grillissä.
4. Kokoa lautasille tuoreita kasviksiasi. Itse keitin parsat, pilkoin kurkkua, tomaattia, paprikaa, salaattia ja avokadoa.

Sitruksinen vinaigrette

– Limen mehua
– Hunajaa
– Oliiviöljyä
– Suolaa ja mustapippuria

Marjat ja jogurttikuorrutetut popkornit – kesäinen jälkkäri mun makuun. ?

Ootteko te yhtä kesäfiiliksillä jo kuin minä? 🙂 Oon ottanut todellisen varaslähdön!

11 Comments

 • Leen Croonen
  April 24, 2018 at 7:25 pm

  Hey! Do you have a new sofa? Why did you changed the grey one in white?

  Nice post!

  Reply
 • Riikka
  April 24, 2018 at 8:08 pm

  Ihana kesäinen fiilis! Onneks vappu on jo viikon päästä, siitä se kesä tuntuu jo vähän niinkun alkavan ?

  Reply
 • Pella
  April 24, 2018 at 8:10 pm

  Ihanan näköinen ruoka, niin esteettinen, sopii niin hyvin sun kämpän (ja sun koko olemuksen!) kanssa! Miten saat kaiken näyttämään niin hyvältä, raikkaalta ja upealta? Ja tietenkin ihana, upea blogi sulla on, oon jo muutaman kuukauden seuraillut mutta oon epäröinyt kirjoittaa kommenttia 😀 Sun blogiin on aina niin ihana palata, jossain kohtaa aina välilehti jää auki! ❤

  Kaikkea hyvää sulle ja Minnielle! ❤

  Reply
 • Your meal looks decadent and healthy! Now I feel like having salmon for dinner! 🙂

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
 • La Bijoux Bella | by mia
  April 24, 2018 at 8:52 pm

  That dish just looks soooo yummy ? delicious … love ♥️it! ????

  ??LA BIJOUX BELLA ??| By Mia | A Creative Lifestyle Blog

  Reply
 • BeingIsabella
  April 25, 2018 at 1:44 am

  That fruit looks so bright, juicy, and delectable! Yummy, making me hungry 🙂 Great quality on the photos!

  http://www.beingisabella.com

  Reply
 • Fatou
  April 25, 2018 at 6:45 am

  This is so beautiful!
  xx
  https://closettostreet.com

  Reply
 • Elina
  April 25, 2018 at 10:51 am

  Tosi ihanat kuvat tässä postauksessa. Ihana tunnelma ja kiva postaus, vaikka en siideriä juokaan tai ole ruuanlaitossa käyttänyt koskaan. Ehkä voisi joskus kokeilla tuollaisessa marinaadissa..

  Kuuntelin juuri tuossa teidän podcastin Bloggaaminen, yrittäjyys ja raha. Siinä tuli esille monta uutta juttua itselle ja mielenkiintoista puhetta muutenkin teillä oli. Sinun, Elisan ja Saran podcastia on kyllä niin mielenkiintoista ja koukuttavaa ollut juunnella joka kerta. Yksi juttu jäi kuitenkin häiritsemään.. Se kohta, jossa oli puhe siitä, että teiltä kysytään usein paljonko tienaatte kuussa ja kerroitte vähän jokainen, että on vaikeaa heittää mitään summaa, koska se vaihtelee niin paljon. Mikä se vaihteluväli sitten on? Olisitte voineet heittää vaikka jonkin summa haarukan. Varmasti sitä kysellään jatkossakin, koska siihen ei saada ikinä mitään vastausta.
  Siinä samoilla hujakoilla puhuitte myös jostain ruotsalais instagramtähdestä, jonka instagramkuvasta maksetaan jotain 10 000-15 000. Ovatko sometähtien tai bloggaajien instagramkuvat Suomessakin tämän hintaisia? Tai missä hinnoissa yleensä liikutaan? Sain sen käsityksen podcastistänne, että te kuitenkin puhutte bloggaajien kesken hinnoista. Joku yleinen hintataso täytyy siis olla tiedossa.

  Reply
 • Lisa Santos
  April 25, 2018 at 10:57 am

  That meal looks live heaven!

  http://www.thelisasworld.com

  Reply
 • Anonymous
  April 25, 2018 at 11:01 am

  Oho missä myydään jogurttikuorrutettuja poppareita? Kuulostaa niin hyvältä!! ??

  Reply
 • Yana
  April 25, 2018 at 2:25 pm

  What beautiful spring photos ! Can’t wait to see your new projects and daily posts!

  Reply

Leave a Reply