Ne pienet teot


Kaupallinen yhteistyö: Evergreen

Arvatkaa mikä on kevään merkki? Se kun koukutun taas salaatteihin, ja erityisesti kesäisiin salaattikomboihin. Tämä halloumi-mansikka-parsa-salaatti oli täydellistä kylmän valkkarin kanssa. Niin kesä vaan sieltä lähenee, nyt sen jo tuntee!

Juomavalintana oli Evergreen, luomuviinimerkki joka haastoi minut jakamaan omia vihreitä valintojani täällä. Lähdin haasteeseen innolla mukaan, mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän haluan kiinnittää huomiota pieniin asioihin. Pienet teot on lopulta niitä suuria, nimittäin kun jostain pienestä tulee jatkuva tapa, on sillä isompi merkitys. Ekologisemmistakin valinnoista voi tehdä rutiinimaisia, kun niitä vain tarpeeksi toistaa ja muistaa alussa kiinnittää huomiota.

Kasvisruoka. Syön yhä enemmän kasvispainotteisesti, vähintään puolet viikosta on mulle kasvisruokapäiviä. Nykyään tämä tulee ajattelematta, tykkään kokoajan enemmän kasvisruoan mausta kun on tullut kokeiltua erilaisia reseptejä ja löydettyä niitä suosikkeja. Alkuun mietitytti proteiinin saanti, mutta pienen perehtymisen jälkeen ei proteiini todellakaan ole ongelma.

“Kestokassit”. Laukustani löytyy lähestulkoon aina iso kangaskassi. Kaupoista ei siis lähde enää muovikasseja kotiin samanlailla kuin vielä joitakin vuosia sitten.

Kävely ja julkinen liikenne. Kävely paikasta A paikkaan B on mun mielestä parhainta hyötyliikuntaa. Ja oon oppinut yhä enemmän nauttimaan ulkona kävelystä, saa selvitettyä samalla ajatuksia, fiilisteltyä puhelimeen tehtyjä soittolistoja, milloin podcasteja, ja ihan vaan nautittua raikkaasta ilmasta. Oon aina ollut kävelijätyyppiä, pyöräily olisi hauska vaihtoehto sekin, mutta kaupungissa kävely tuntuu turvallisemmalta. 😀

Luomutuotteet. Koitan suosia luomua aina kun mahdollista. Tähän ekologisempian pienien tekojen jakamiseen minut haastanut Evergreen on luomuviini, eli helppo viininystävän vihreämpi valinta. Evergreeniltä löytyy niin punkkua, valkkaria, kuohuvaa kuin siideriäkin. (Kuvissa valkkari.) Näiden viinien koko tuotanto on luomusertifioitu.

Huomaatteko muuten kukkien ja kasvien määrän kotona? Kaipasin jotain vihreää tänne sisällekin, niin hirveä kevätinnostus ja kesäkuume!

Minkälaisia pieniä vihreämpiä valintoja te teette arjessa? 🙂 Jakakaa ihan mitä vain, näistä voi hyötyä ja saada ideoita kuka tahansa!

25 Comments

 • Katja
  April 18, 2018 at 7:23 pm

  Vitsi nää sun kuvat on taas ihan älyttömät upeat! <3 Näistä tuli ihan kesäfiilis! 🙂 Itse yritän säästää sähkö niin, että mulla ei pala niissä huoneissa valot missä en ole ja muutenkin tykkään vähän enemmän sellaisesta tunnelmavalaistuksesta ja esimerkiksi kynttilöistä kuin täydestä valaistuksesta! 🙂

  Reply
  • Marianna
   April 18, 2018 at 10:12 pm

   Voi kiitos Katja! 🙂 Nyt on ollut jo niin kesäinen fiilis viime päivinä! Ja tuo sähkön säästäminen on kyllä hyvä vinkki. Oot oikeessa, tunnelmavalaistus on jopa kivempikin!

   Reply
 • Totally can’t read the post, but I do love the photos, as always – and your super cute outfit, the colour! ?

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
  • Marianna
   April 18, 2018 at 10:10 pm

   Haha, thank you anyway! 🙂 x

   Reply
 • La Bijoux Bella | by mia
  April 18, 2018 at 8:14 pm

  Always with beautiful photos … and the salad looks so yummy! ♥️?♥️

  ??LA BIJOUX BELLA ??| By Mia | A Creative Lifestyle Blog

  Reply
 • Natali
  April 18, 2018 at 8:23 pm

  Mmmm nam, food looks delish! Also, love your cute dress. 🙂

  https://lartoffashion.com

  Reply
  • Marianna
   April 18, 2018 at 10:10 pm

   Thank you Natali! 🙂

   Reply
 • An
  April 18, 2018 at 8:39 pm

  Where that dress from?

  Reply
  • Marianna
   April 18, 2018 at 10:09 pm

   Gina Tricot 🙂

   Reply
   • Saara
    May 26, 2018 at 8:11 pm

    Onko tuo sittenkin Cubuksen mekko? ? Näin siellä juuri tuollaisen ihan samanlaisen!

    Reply
 • Anna
  April 18, 2018 at 8:52 pm

  Moikka! Ei liity tähän postaukseen, mutta muistelisin viime kesältä, että omistat supergan tennarit. Osaatko yhtään sanoa mitä mallia ne oli? Nyt kun ilmat lämpenee niin olis ihanaa laittaa tilaukseen 😀

  Reply
  • Marianna
   April 18, 2018 at 10:10 pm

   Platfrom mallia, multa löytyy ne valkoisina ja mustina 🙂 Aivan huippuhyvät!

   Reply
 • Anonymous
  April 19, 2018 at 1:21 am

  Pakko kysyä mistä toi lamppu ja rahi ovat? Aivan ihania!! ??

  Reply
 • Fatou
  April 19, 2018 at 3:10 am

  This is so cute!! I love the table set up!
  xx
  https://closettostreet.com

  Reply
 • Marjorie
  April 19, 2018 at 8:05 am

  Table set up is amazing and all looks delicious. Also, love your dress so much!
  xx

  http://www.mybeautrip.com

  Reply
 • Marianne
  April 19, 2018 at 9:38 am

  Todella tärkeitä pieniä tekoja! Kaikin puolin kaunis postaus 🙂
  Itse myös suosin luomuoa ja täällä Tukholman keskustassa kävelen joka puolelle! <3
  xx
  http://mariannelle.com

  Reply
 • i
  April 20, 2018 at 7:23 am

  Edellisten kommenttien ja tämän postauksen lisäksi tuli mieleen:
  – Kestopussit hedelmille! Jos on siis edes tarpeen ottaa pussia!
  – Ja yleisesti mahdollisimman tarkka kierrätys! Metallipurkit, pahvit, lasi, sekajäte jne kaikki omiin kierrätysastioihin jos vaan mahdollista.
  – Turhan veden lotraamisen välttäminen. Esim tiskatessa pyrkii siihen, ettei juoksuta vettä turhaan vaan huuhtelee enemmän astioita kerralla.

  Super kiva postaus! Ollaan miehen kanssa huomattu, että luomuviinit on myös törkeen hyvän makuisia, eikä mitenkään hinnalla pilattuja! 🙂

  Reply
 • Anna
  April 20, 2018 at 4:38 pm

  Mistä toi peili? Niin ihana! <3

  Reply
 • Abdullah Teke
  April 20, 2018 at 6:51 pm

  Happy 420 Marjanna ? ?,you cute af ?

  Reply
 • Arkeni estetiikkaa
  April 21, 2018 at 11:54 am

  Pienistä teoista muodostuu suuri kokonaisuus 🙂 Se olisi hyvä kaikkien pitää mielessä. Usein sanotaan, ettei se hyödytä jos minä nyt näin teen.. kyllä se pidemmän päälle hyödyttää . Kaikki mitä teemme ympäristömme eteen on tärkeää <3

  Reply
 • Anonymous
  April 21, 2018 at 4:48 pm

  Harmi, ettet oman kehosi suhteen tahdo suosia luomua 🙁 Samoin kulutuksesi materian suhteen on niin posketonta, ettei mikään kolmen päivän kasvissyönti viikossa riitä sitä mitenkään kompensoimaan. Itse ostan laadukasta kalliimmalla erittäin harkitusti (= vähän ja harvoin), suosittelen samaa!

  Reply
 • Maria
  April 23, 2018 at 6:12 pm

  Hei Marianna,
  minkä merkin kello sinulla on ranteessa? Näyttää ihanalta. Kiitos tiedosta. t Maria

  Reply
 • Minielo
  April 25, 2018 at 6:16 am

  Ainakin kestovanulaput on tosi käteviä! Ja kahvit ja take away smoothiet voi juoda omasta kestokupista! 🙂 Lähimatkailun suosiminen, tiedostavampi kuluttaminen ja vaikkapa kestotiskirätit on kans pieniä hyviä tekoja! <3

  Reply
 • Outi
  May 25, 2018 at 2:38 pm

  Juuston vähentäminen on tullut omiin valintoihini vasta viime aikoina.

  Useimmilla juustoilla hiilijalanjälki on sama kuin naudanlihalla, eli ilmastolle halloumisalaattia parempi valinta voisi olla kanasalaatti. Mutta lihansyönnin vähentämiseen on toki monia eri syitä. Ja onneksi on myös vähäpäästöisempiä vaihtoehtoisia proteiinin lähteitä, niin juhlahetkissä voi melko hyvällä omatunnolla herkutella juustoilla. 🙂

  Tavarapuolella kuukuppi, perusteluita on internet pullollaan.

  Reply

Leave a Reply