Uutta silmissä


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Silmäaseman kanssa

Niin pitkään kuin muistan olen käyttänyt lähes päivittäin piilolinssejä. Ne on mulle siis erittäin tuttu juttu, oon kokeillut niin monet eri piilarit etten ole pysynyt laskuissa mukana. Harmi vain suurin osa niistä ei ole sopinut mulle. Kuivasilmäisenä on todella vaikeaa löytää tarpeeksi kosteuttavia linssejä, sellaisia joilla olisi oikeasti miellyttävää olla, ilman vuotamista ja roskan tunnetta, ja jotka toimisivat myös urheillessa ja kaikessa liikkumisessa. Silmälääkäri osasi noin vuosi sitten neuvoa vaihtamaan kertakäyttölinsseihin, kuulemma mun silmät eivät tuota luontaista öljyä siihen silmän pintaan niinkuin pitäisi, ja tämä saattaisi vähän auttaa. Kyllähän se vähän auttoi, mutta etenkin talvisin se kuivuus silti tuntuu. Kun kuulin yhteistyömahdollisuudesta Silmäaseman kanssa, kiinnostuin heti, kampanjatuotteena nimittäin olisi täysin uudenlainen kosteuttava piilolinssi. Aivan eri tekniikkaan perustuva kuin aiemmat kokeilemani. Ensin piti tietysti testata, sopisivatko nämä mulle, mulla oli odotukset todella korkealla sen perusteella mitä olin tuotteesta lukenut, ja onnekseni nämä olivat juuri yhden päivän linssejä eivätkä kuukausilinssejä, jotka olen jo todennut mulle vääriksi.Kyseessä on Johnson & Johnsonin Acuvue Oasys 1 Day with Hydraluxe -piilolinssit. Tuote lupaa uudenlaista kosteutta, joka suljetaan linssin sisään. Linssimateriaali on silti hengittävää silikonihydrogeeliä ja takaa hapensaannin pitkässäkin käytössä. Linssin reunat on muotoiltu erittäin ohuiksi, eli reunat eivät tunnu epämukavilta tai häiritse näköä. Kosteuttava aine linssissä on PVP (Polyvinyyli pyrrolidone) joka on koostumukseltaan hyvin lähellä silmän omaa kyynelnestettä. PVP:ssä on myös molekyyli, joka sitoo kosteutta itseensä. Tämä kosteus pysyy muita aineita paremmin piilolinsseissä ja saa linssit tuntumaan kosteilta ja luonnollisilta vielä päivän päätteeksikin. Näin siis luvattiin. Silmäasema-käynnillä tsekattiin silmieni tilanne, tehtiin näön tarkastus ja lopuksi pääsin sovittamaan uusia linssejä. Alkufiilis oli mielettömän hyvä, muisti ihan miten helposti sitä turtuu ja sopeutuu siihen epämiellyttävään fiilikseen silmissä. Luulenpa että muut kuivasilmäiset piilarien käyttäjät tietävät mistä puhun. Sain hyvin apua ja tietoa käynnillä, eli hyvästä palvelusta ja asiantuntijuudesta iso kiitos Silmäasemalle.Olen pyrkinyt pitämään piilarittomiakin päiviä, mutta jos päätän käydä salilla tai lähteä liikkeelle, ne on päässä kuitenkin muutaman tunnin päivässä. Erityisesti liikkuessa ja treenatessa on piilarit mulle ehdoton must. Oon uusia linssejä nyt testannut reilun kuukauden ajan treeneissä ja ne on suoriutuneet superhyvin. Niin etten ole niiden olemassaoloa muistanut. Toinen kriittinen testi oli pitkät lennot, Afrikkaan mennessä ja tullessa pitkät päivät ja kuiva lentokoneilma. Läpäisi nämäkin testit. Voin siis varmuudella sanoa että nämä linssit jäävät käyttöön. Ehkä joku päivä mä harkitsen vielä laserleikkausta, mutta ei se nyt ihan lähitulevaisuudessa ole vielä suunnitelmissa…Silmäasemalla on nyt käynnissä kampanja, jossa on tilaisuus kokeilla piilolinssejä 5 päivää hintaan 5 €. Tähän kuuluu piilolinssien sovitus, opastus sekä jälkitarkastus + linssit viidelle päivälle. Jos siis mietit, voisiko nämä sopia sulle, niin kannattaa ehdottomasti hyödyntää tätä tarjousta. 🙂 Lisää infoa täältä.


Mulla oli vaikeuksia joulun jälkeen päästä taas säännöllisempiin salikäynteihin kiinni, mutta nyt tuntuu että urheilun ilo on taas palannut. Loppuvuosi oli mennyt todella iisisti sen suhteen, nyt taas urheilusta saatu energia tuntuu mielettömän hyvältä. Kuvat nappailtiin poikaystävän kanssa hänen lähisalilla, olen sinne ostanut kymmenen kerran käyntejä niin pääsen treenailemaan missä sitten sillä hetkellä majailenkaan. 🙂

16 Comments

 • U
  January 27, 2019 at 9:02 pm

  Mä kyllä suosittelen lämpimästi sitä laserleikkausta, jos et mahottoman kuivasilmäinen oo. Kävin leikkauttamassa omat silmäni 7 vuotta sitten ja oon kyllä edelleenkin niin mahottoman tyytyväinen valintaani. Itse asiassa kun luin tätä sun tekstiäsi, tuntui oudolta ajatella, että olin itsekin tossa piilarikierteessä yli 10 vuotta ennen kuin rohkaistuin menemään leikkaukseen. Elämä on niin vaivatonta nykyään!

  Reply
  • Marianna
   January 27, 2019 at 10:51 pm

   Voi vitsi! Vaikea kuvitella elämää ilman piilareita. Mutta nämä kyllä vähän rohkaisee, on se vielä mullakin edessä 🙂 Kiitos kommentista!

   Reply
  • Janscu
   January 28, 2019 at 11:03 am

   Nyt on pakko tulla komppaamaan! Ite kans käytin piilareita melkein 10vuotta kunnes yks kesä meni hermot totaallisesti siihen räpeltämiseen, varasin ajan laaserleikkaukseen ja koko touhu oli alle 10minuutissa ohi! Elämäni parhaimpia päätöksiä ja sijotuksia. Ainoa mitä mietin oli vaan että miks en tehny tätä aikasemmin 😀 tietenkään tää ei kaikille sovi, eikä välttämättömyys tietenkään ole, mutta mä liputan tän puolesta korkeesti!

   Reply
   • Marianna
    January 28, 2019 at 2:31 pm

    Kiinnostun tästä kokoajan enemmän ja enemmän! 😀 Kiitos kommentista!

    Reply
 • Tiinam
  January 27, 2019 at 9:10 pm

  Mäkin suosittelen laserleikkausta, nopeesti ohi ja elämä on niin paljon helpompaa sen jälkeen.
  Mitkä ihanat uudet kynnet sulla? Onko omat kynnet tai geelilakkaus vai akryylikynnet???

  Reply
  • Marianna
   January 27, 2019 at 10:52 pm

   Uskon! Täytyy ehkä harkita vakavammin tuota. 🙂 Näissä mulla on akryylikynnet, kokeilin ekaa kertaa ikinä! Saa nähdä jäänkö koukkuun… 🙂

   Reply
 • Roses for Fridays | by mia
  January 28, 2019 at 12:09 am

  I might not understand a word you are saying, but you look beautiful as always! Happy Sunday!

  ??ROSES FOR FRIDAYS ??| by mia | A Creative Lifestyle Blog

  Reply
 • Lisa Autumn
  January 28, 2019 at 4:32 pm

  You look amazing girl!

  x Lisa | lisaautumn.com

  Reply
 • Anonymous
  January 28, 2019 at 8:30 pm

  Muutkin oli näköjään jo kommentoineet laserleikkauksesta, mutta kerron vielä omankin kokemukseni 🙂

  Kerkesin itse käyttää piilareita noin 10 vuotta ja silmät alkoivat ärtyä aika pahasti, laseja en taas yhtään tykännyt käyttää. Tutkin sitten vaihtoehtoja ja uskaltauduin harkinnan jälkeen laserleikkaukseen, enkä ois voinut olla tyytyväisempi! Leikkauksesta on nyt jo lähemmäs kymmenen vuotta aikaa siitäkin ja näkö on pysynyt tarkkana. Pidän tuota leikkausta yhtenä parhaimmista “hankinnoistani” koskaan, ei ole ikävä sitä piilolinssien/silmälasien kanssa venkslausta 😀

  Joten suositukset täältäkin laserleikkaukselle, jos se on sellainen juttu, mikä voisi tuntua sulle oikealta 🙂

  Reply
 • Killisilmä
  January 29, 2019 at 9:04 am

  Laserleikkauksissa kannattaa muistaa se, että tällä hetkellä niitä ei voi tehdä plus-näköisille.

  Reply
 • Abdullah Teke
  January 29, 2019 at 9:42 am

  You’re gorgeous in sneakers ,heels ,sweaters ,dresses everything ?

  Reply
 • liina
  January 30, 2019 at 2:58 pm

  pakko kysyä mistä toi huppari ja erityisesti noi housut on? <3

  Reply
  • Marianna
   January 30, 2019 at 8:48 pm

   Housut on Lulu Lemon, huppari on Carhartt (miesten) 🙂 <3

   Reply
 • Alicja
  January 30, 2019 at 8:05 pm

  What do you wear on these pictures this outfit is bombbb!!!!! And you look so beautiful I can’t get enough ? I love your blog since 2009 it’s 10 years now ❤️ You are my biggest inspiration please do not ever quit ❤️❤️❤️

  Reply
  • Marianna
   January 30, 2019 at 8:49 pm

   Thank you so much ❤️ I get so much motivation from this kind of words ??

   Reply
 • Hemppe
  February 2, 2019 at 12:51 pm

  Mulla on nuo samat piilarit käytössä, ja itekkin herkkäsilmäisenä tykkään! Juuri sopivat omille kuiville silmilleni. 🙂 Itekkin joskus tulevaisuudessa varmasti käyn laserleikkauksessa!

  Reply

Leave a Reply