Update

Life right now

In Finland restaurants opened doors two days ago, step by step life seems more normal. Not normal, just more normal. Still need to be careful, the coronavirus pandemic isn’t over and there might come a second spike. Otherwise I feel good it’s finally summer. I renewed my balcony, been spending a lot of time there. Still not going to the gym, but doing longer walks with Minnie. Loving spending time outside. I meet friends maybe two or three times a week, to play padel & play cards. And last Saturday night felt like a true summer night out. I miss my family, want to visit there more often too and eat bbq food cooked by dad. Maybe soon!


Elämä just nyt

Tuntuupa hullulta, että ravintolat on taas auki. Ja tuntuu hullulta, että ravintoloiden auki oleminen tuntuu hullulta. Askel askeleelta tässä elämä tuntuu normaalimmalta, mutta ei koronavirus tilanne ole vielä ohi. Toinen piikki varmaa iskee vielä, joten varovaisuutta ei voi unohtaa. Muuten tuntuu hyvältä että kesä tulee viimein. Aurinkoa, värikkäämpää luontoa ja valoa tarvittiin just nyt niin paljon. Mua ilahduttaa juuri nyt uudistettu parveke (jossa on tullut vietettyä paljon aikaa), Minnie joka on mulle tärkeääkin tärkeämpi kaveri kotona, kodin läheinen tori ulkokahviloineen ja kukkakojuineen, kaverit joita on tullut nyt nähtyä pari kertaa viikossa. Padel, korttipelit, ruoanlaitto.

Therapy

I’ve been going to therapy for quite many years. I stopped at one point for maybe two years, and started again two months ago. It’s still helping me a lot. I know as a person I am the kind who needs to be reminded of certain things. Reminded how to really practice self-love and be more kind to myself. How it’s okay not to go the traditional way. How it’s okay to be me. Not apologize and explain myself all the time. How to trust myself and do decisions based on my true needs. How everything will be alright. Also helps me to see things more clear – what I really want and how to move towards it.


Terapia

Kävin terapiassa aikoinaan monta vuotta. Lopetin sen pariksi vuodeksi ja alotin uudestaan nyt korona-aikana. Olin jo unohtanut miten iso apu siitä on, tulee jotenkin mieli niin paljon selkeämmäksi terapiakertojen jälkeen. Muistaa taas pitää omia puoliaan paremmin, on lempeämpi itselle ja kuuntelee paremmin, mitä oikeasti haluaa. Ei pyytele anteeksi tai selittele sitä kuka on. Kulkee omaa reittiä, joka on erilainen kuin kenellekään muulla, ja se on ihan okei. Se kuuluu näyttää itseltä, siihen ei ole mitään oikeaa tai väärää. Kaikenlaisia muistutuksia sitä tarvii, joita ei muista edes tarvitsevansa.

Work

For quite some time I’ve been playing in mind with thoughts what else could I do besides creating content & social media. This summer I’m starting courses in programming, that’s something I want to learn more about. It might eventually lead to somewhere, it might not, but that’s what I want to learn. Both my brother and mum are doing coding & web designing for living, I know we have that nerd gene (please don’t take me too seriously), and it’s time for me to educate myself more in things I’m interested in. Besides I have a good base. I feel happy about the fact that this world is full of ways to educate yourself, whatever interests you. I’ve also been questioning a little bit what I’m doing right now – is this still what I love to do? Why it isn’t and how to fix it. I know I get there if I work for it, that’s also what I’m gonna do.


Työ

Oon pyöritellyt mielessäni viime kuukaudet, teenkö mä sitä mitä oikeasti rakastan. Välillä tuntuu, että hyvän onnellisen mielen ja oma työn väliltä pitäisi valita. Toisaalta tiedän että ei se niin mene, tiedän että pystyn palaamaan pisteeseen, kun voin taas sanoa että rakastan mitä teen. Se vaatii multa töitä. Tänä kesänä aloitan myös opiskelemaan ohjelmointia. Sekä veljeni että äitini työskentelee sillä alalla, koodareina ja web designissa, se on aina vetänyt myös mua puoleensa. Kyllä mulla jo perusteet siihen löytyykin, mutta nyt jos joskus on hyvä aika vähän kouluttaa itseäni kesällä lisää asiohin jotka kiinnostavat. Aika mieletöntä, että nykyään täällä voi kouluttaa itseä lähes missä vain, mikä kiinnostaa.

Summer plans

Are there any? Haha. I hope friends (old ones and new ones), spontaneity, fun things to do in Finland, being with family and Minnie, bbq food and warm summer nights. And a good summer mood.

Kesäsuunnitelmat

Apua onko niitä? En ole oikeasti ajatellut ennen tämän naputtelua, että mitä kesällä. Ei ole yhtään kyllä paineita edes keksiä mitään erityistä, on vain fiilis että hyvä tästä kesästä tulee. Spontaaniutta, uusia ja vanhoja ystäviä, hauskaa tekemistä, lämpimiä iltoja, pelaamista (kaikkea tenniksestä tietokonepeleihin), ehkä mökkeilyä, grillaamista…

24 Comments

 • Lisa Autumn
  June 4, 2020 at 11:15 am

  The weather looks lovely x

  Lisa | lisaautumn.com

  Reply
 • miki
  June 4, 2020 at 12:11 pm

  I’d love to take web designer classes as well!
  Miki x

  http://www.littletasteofbeauty.com

  Reply
  • Karina
   June 4, 2020 at 11:56 pm

   Hi Marianna,

   Thank you for your posts ! It is interesting to write your blog. 🙂
   I follow your blog from 2013
   Please do it more often ?

   Stay save in this particular period

   Reply
 • Your photos are so ~aesthetic~! Hope you’re well! ❤️✨

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
 • M
  June 4, 2020 at 8:22 pm

  Always enjoy reading your life updates. I think the programming course sounds fab – my friend did it and she loves her job now. She did a 7 weeks course and now earns what I earn after 3 years of marketing experience :,-). Also, Therapy sounds great and if it helps you it’s something you should continue doing. Thanks for sharing these personal insights into your life. Best wishes

  Reply
 • Aga
  June 5, 2020 at 6:09 am

  I wish U more opportunities to travel short & finally longer distances ♥️

  Reply
 • Kasia
  June 5, 2020 at 11:32 am

  Excuse me for a direct question but.. There was a boy/man that you liked a lot on your previous photos and now he’s gone from the pictures. Is there a reason for it or only the coronavirus problems, isolation or qaranntane? PS. Programming is such a good stuff nowadays. Maybe some day blogging won’t be so profitable as now and what then? It’s better to have something in a case of financial problems.

  Reply
 • María
  June 5, 2020 at 6:58 pm

  Could you tell me where are the clothes in your last Photo? Thanks!!

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:46 am

   Jacket Gina Tricot, jeans Levi’s (“wedgie straight”) xx

   Reply
 • Evelin
  June 5, 2020 at 10:37 pm

  I really loved reading your thoughts! Kinda missed these kind of posts. Thank you for sharing! 🙂

  Reply
 • Caro
  June 6, 2020 at 1:33 pm

  I’ve literally just finished a 3 month web development bootcamp as I really didn’t like my previous job in the commercial sector. So happy I changed my career path. Web development is such a diverse area and it’s an area that just keeps on evolving so you’re not stuck always doing the same things over and over again. Good luck with your studies I hope you enjoy it as much as I have.

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:45 am

   Oh really, sounds so good! It’s something that really interests me so I thought it wouldn’t hurt to educate myself more. Thank you for sharing this ❤️

   Reply
 • Anonymous
  June 7, 2020 at 7:59 am

  Dear Marianna,

  so good to hear that you found something to move on to. Of course I hope you’ll still continue blogging even if it won’t be on a regular basis. I’ve been reading your blog almost from the beginning and kind of grew up with it. You were my first ever style icon and really changed the way I feel about clothing and personal style. No matter how you decide about your blog I just wanted you to know that reading it always made me very happy and brought me joy.

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:44 am

   Thank you for the kind words, this makes me so happy ❤️

   Reply
 • Eva Cardol
  June 7, 2020 at 11:25 am

  I love it when you write down your thoughts and give a little inside in your life <3
  Studying programming is such a good move! My boyfriend is a programmer (is that how you say is? haha) and he has really cool various assignments for it. Even so, I think it's always a good idea to keep educating yourself.

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:47 am

   Thank you so much Eva, need to do that more often! <3 Oh that's amazing! I agree I think it was a really good idea, there are some many jobs in that area!

   Reply
 • Kate
  June 8, 2020 at 12:55 pm

  I completely relate to questioning yourself about what you want to do and what you still love to do. I’m in the same frame of mind right now myself 🙂 Good luck with your studies in web design! 😀

  Violet Daffodils Blog
  xx

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:43 am

   Thank you Kate! ❤️ Oh you’re not alone!! 🙂 x

   Reply
 • Joanna
  June 10, 2020 at 10:45 pm

  So good to hear from you.Kisses from Luxembourg

  Reply
 • Mariana ✰
  June 12, 2020 at 11:59 pm

  Gorgeous 🙂

  Here in Portugal we’re also living a new normality… it’s a bit weird but way better than quarantine!

  Reply
  • Marianna
   June 24, 2020 at 11:42 am

   It is!! And thank you so much! Sending love to Portugal ❤️

   Reply
 • Sabrina
  June 24, 2020 at 3:17 pm

  I think it’s a great idea to look for other career paths, if what you currently do might not be what you want to keep on doing for years to come. I’m 29 and I’m currently still a teacher at a primary school but I’m going back to univiersity this fall, studying to get a bachelor’s degree in Englisch and German because I want to open up more career paths for myself and possibly do something revolving literature.
  So I think I can relate and again I think it’s fantastic, that you want to educate yourself and that you’re letting yourself think about other carees you might enjoy.
  I find that it can sometimes tale a lot to reevaluate, question how you truly feel about something and admit to yourself, that what you have might not be what you still want. So I congratulate you already on achieving that! 🙂

  Reply
 • Nescafe
  June 27, 2020 at 2:18 pm

  I am cheering up for you for starting studying a new thing. I think that being a blogger may be hard for people who are sensitive. It is always good to have Plan B.

  Reply

Leave a Reply