10 muuttovinkkiäni

Kaupallinen yhteistyö Fortum

1. Tee muuttoon muistilista ja selkeä aikataulu. Moni kehottaa varaamaan muuttoon paljon aikaa, mutta itse tykkäsin pitää aikataulun suht tiiviinä, kuitenkin realistisena. Muistilistalta on kiva checkailla tehdyksi asioita kohta kerrallaan, eikä ole niin kaaosfiilistä kun on selkeästi merkattu mitä tapahtuu minäkin päivänä, eikä varmasti unohda mitään kriittistä.

My top 10 moving tips:
1. Do a checklist of everything you need to do and a clear schedule. Many people say you should have a lot of time for the moving process, but we kept it quite short and efficient. Surprisingly moving didn’t really feel like a big chaos with my checklist, I knew I wouldn’t forget anything critical so I took it easy.

2. Käy läpi tavaroita ennen muuttoa. Tämän taas suosittelisin aloittamaan ihan niin aikaisin ennen muuttoa kuin mahdollista. Uusi asunto on aina uusi alku, eikä uusia neliöitä halua täyttää turhalla tavaralla. Mitä vanhemmaksi oon tullut, sitä enemmän arvostan neliöitä, tilaa ja niiden tuomaa rauhaa. Nyt kun muutin ekaa kertaa yhteen toisen ihmisen kanssa, käytiin läpi hyvissä ajoin tavaroita, mitä otetaan kummaltakin, ettei kaikkea ole kaksin kappalein. Päädyttiin muuttamaan lähes kaikki huonekalut mun luota (yhteisymmärryksessä ?), kun taas keittiötarvikkeista löytyi lähes kaikki poikaystävältäni, astioita onnistuttiin hyvin yhdistelemään.

2. Go through all your stuff before packing. This is something you can’t start too early on. New home means a new start, feels so much more fresh not to have to unpack things you don’t need or use. The older I get the more I value space and minimalism. Now that I’m moving in with someone else for the first time ever, we also went through things together, so we knew we wouldn’t have everything twice.

3. Kierrätä läpikäynnin yhteydessä. Myy eteenpäin / lahjoita / heitä pois käyttökelvoton. Mulla alkaa pian myyntijakso Relovella ja tuun myymään muutamat vähälle käytölle jäänet laukut IG-storyissa. Kosmetiikasta tsekkailin vanhaksi menneet ja lahjoitin käyttämätöntä pois. Ylimääräiset huonekalut lahjoitettiin myös eteenpäin, onneksemme löydettiin läheisistä niitä tarvitsevat. (Tähän olisi myös toiminut hyvin tori.fi.)

3. Recycle when doing the declutter process. Sell / donate / toss away. Soon I’m selling old clothes in flea market + some bags on my IG stories. I also went through all my beauty stuff, threw away everything expired and donated some unused ones.

4. Älä hätiköi sisustuksen suhteen. Vasta uudessa asunnossa kaikki hahmottuu eri tavalla ja tekee varmemmin oikeita hankintoja. Kuten mainitsin täällä on nyt kaikki edellisessä asunnossani olleet huonekalut, tykättiin molemmat niistä kaikista ja saatiin ne hyvin istumaan tänne. Ainoa asia josta oltiin 100% varmoja etukäteen oli uuden TV:n hankinta, siinä se nyt seinällä komeilee. Olohuone on täällä niin selkeästi vanhaa isompi että myös sohva saa olla isompi ja kunnon sohvapöytäkin tuohon mahtuu, mutta nuo on ihanaa hankkia ajan kanssa eikä hätiköiden.

4. Don’t rush with interior decisions! You might see things differently when you have finally moved and have your stuff there. I took all my furniture here and I think the only thing we need to renew is the sofa, need a bigger one! Also replaced the old TV with a new bigger one (first new home purchase!), the living room here is just much bigger.

5. Muista muuttoilmoitus postiin & taloyhtiölle, nettiliittymä uuteen osoitteeseen, kotivakuutuksen päivittäminen sekä uusi sähkösopimus. Mikäli sähkösopimuksen kanssa kaipaa apua, löytyy Fortumilta tavallisen asiakaspalvelun lisäksi muuttopuhelin (0200 80000), josta saa kaiken sähkösopimukseen tarvittavan avun. Puhelinpalvelun kautta saa tarvittaessa sähköt uuteen asuntoon myös saman päivän aikana, jos tämä olisi päässyt unohtumaan.

Me tehtiin uusi sähkösopimus ihan vaan Fortumin sivuilla, oli helppo katsoa testin kautta muutamalla klikkauksella mikä sopimus meille sopi parhaiten. Haluttiin valita mahdollisimman ympäristöystävällinen sähkö ja päädyttiinkin Fortumin Aurinkovalinta-sopimukseen, jolloin meidän käyttämä sähkö on 100% auringolla tuotettua.

5. Notify everyone you need to about your move! Post office, phone service, internet, electric, insurance company…

6. Merkkaa laatikot niin tiedät mitä on missäkin, mikä laatikko roudata keittiöön, mikä taas vaatehuoneeseen. Helpottaa niiin paljon muuton jälkeistä purku- ja järjestelyprosessia.

6. Label boxes so you know what you have and where you have it.

7. Tärkeät tavarat erikseen. Pakkasin samaan tapaan kuin reissuun lähtiessä: hammasharja, pakollinen kosmetiikka, yöpuku, pari eri asukokonaisuutta (mukavaa ja helppoa), laturit & tärkeä elektroniikka, lompakko ja avaimet (sekä vanhan + uuden asunnon!).

7. Pack all the essential stuff separately in a bag! Imagine going traveling: pack your toothbrush, cosmetics, pj’s, a couple different outfits (comfy and easy), electronics and chargers, wallet, keys (both old & new) etc…

8. Varmista hoitopaikka lemmikeille muuttopäivien ajalle! ? Tämä oli eka muutto Minnielle, onneksi se sai majailla vanhemmillani viikon verran, niin ehdin uudessa kodissa saamaan paikkoja sille edes vähän viihtyisämmiksi ja löytämään pedille paikan.

8. Make sure you have a place where your pets can stay during the move. I wanted Minnie’s first move to be stress-free and easy, so luckily she could stay with my parents for a week.

9. Muuttopalvelun suosiminen, jos vain mahdollista. En voi olla vinkkaamatta tästä, kun tämä oli selkeästi paras päätös muuttooni liittyen. En ole itse montaa kertaa elämässäni muuttanut, toisin kuin muuttofirman ihmiset, jotka tekevät sitä työkseen. Ja tämän kyllä näki. Valitsin palvelun johon kuului kaikki pakkaamisesta lähtien. Pakkausmateriaalit, laatikot, pakun vuokraus, tavaroiden roudaus… Huh mikä apu tämä olikaan!

9. Hire professional movers if possible. I have to include this in my tips since it was the best decision I made moving-wise. I hired a company with guys who also packed everything for me, brought all the boxes etc. It was so relieving. And quick! I would have spent ten times more time doing it.

10. Muista välillä tuulettua muuttohässäkästä. Kun uudessa asunnossa on laatikoiden keskellä ja tekeminen ei tunnu loppuvan, on hyvä välillä käydä ulkona, treffata kaveria kahvilla, käydä ulkona syömässä – mitä vain että pääsee hetkeksi pois kotoa. Järjestelee ja purkaa taas ihan eri mielentilalla!

PS: Fortumin sivuilta löytyy myös laajasti erilaisia muuttovinkkejä, löydät artikkelit täältä!

10. Remember to go out when you live in the middle of boxes. You have million things to do and boxes to unpack, but remember to take breaks and go out for a walk / see a friend and have a cup of coffee / go out to eat / whatever you can do take your mind off from moving. You have a lot more energy again to continue unpacking!

11 Comments

 • Jasmin
  September 19, 2020 at 6:07 am

  Kauniisti kuvitettu postaus!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  Reply
 • Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  September 19, 2020 at 1:46 pm

  Your photos are always so beautiful! ❤️✨

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
 • Andrea
  September 19, 2020 at 9:36 pm

  Moving is always so stressful and so much works, these tips are very helpful!

  Thanks for sharing! Have a lovely weekend!

  Andrea.

  Seize your Style

  Reply
 • Lexie
  September 20, 2020 at 2:09 pm

  Hey Marianna! You mentioned getting rid of some old bags, will you be selling them on Vinted or Vestiaire Collective? It’s a great place to sell bags.
  Kind regards
  Xxx

  Reply
  • Marianna
   September 30, 2020 at 12:22 am

   I’ll think about it! Thanks for the tip ?xx

   Reply
 • Kate @ Violetdaffodils Blog
  September 24, 2020 at 10:19 pm

  These moving tips are so great! Thank you for sharing 😀 I hope to move out in a year or two so I will refer back to these tips for guidance 😀 xx

  Reply
  • Marianna
   September 30, 2020 at 12:21 am

   So good to hear! ? Thank you xx

   Reply
 • Tanja
  September 27, 2020 at 2:07 pm

  Heippa!! mitä kokoa sulla on ne iets fransin shortsit? 🙂

  Reply
  • Marianna
   September 30, 2020 at 12:21 am

   Moikka! Kokoa S ?

   Reply
 • Katy
  October 12, 2020 at 2:29 pm

  Your photos are always so beautiful!

  Reply

Leave a Reply