Vaatehuoneen järjestely

Kaupallinen yhteistyö Fortum

Ensimmäistä kertaa ikinä mulla löytyy nyt kotoa vaatehuone! Täytyy myöntää että otti oman aikansa muuton jälkeen saada huone järjestykseen, mutta siistiltä vihdoin näyttää. (Jos kiinnostaa kaaosmainen ‘ennen’ kuva, skrollaa postauksen loppuun. 😅) Ajattelin jakaa nyt mun vaatehuoneen järjestelyvinkkejä, joita otin meidän vaatehuoneen laitossa huomioon. Saan niin paljon mielihyvää käytännöllisistä mutta silmää miellyttävistä säilytysratkaisuista.

For the first time ever I finally have a walk-in closet in my home! I have to admit it took some time after moving in before we got this room in order. (If you are interested in seeing the moving chaos before picture, scroll down the post. 😅) I thought I’d share some closet organizing tips, which we took in notice during the process.

Vaatehuoneen / -kaapin tyhjennys ja puhdistus. Siisti täysin tyhjä vaatehuone oli se mistä lähdettiin liikkeelle ja mikä motivoi niin paljon projektissa. Kun hyllyt ja henkarit olivat tyhjillään, tilaa arvosti niin paljon, ettei sitä halunnut lähteä täyttämään millään turhalla.

Emptying & cleaning the whole closet / room. Really motivates when you see how much clean space you have, which you don’t want to fill with anything unnecessary.

Vaatteiden läpikäynti ja karsiminen. Jaoin kaikki vaatteeni eri kasoihin kategorioiden mukaan ja tein karsimista kasa kerrallaan. Tämä auttoi oman vaatemäärän hahmottamisessa ja karsiminen tuntui helpommalta, kun osasi nähdä paljonko tarkalleen on vaatteita missäkin kategoriassa. Kun kävin kaiken läpi yksi kerrallaan, löysin myös joitakin vanhempia vaatteitani uudelleen. Karsittavat vaatteet jaoin kolmeen kasaan: kierrätettävät, lahjoitettavat ja pois heitettävät (=käyttökelvottomat). Mitä enemmän mulla on fiilis, että vaatekaappi on täynnä vaatteita joita oikeasti rakastan, sitä kriittisempi olen uusien hankintojen suhteen. Ja sitä parempaa huolta pidän vaatteistani.

Kierrättämällä ja arjen muilla pienillä ympäristöteoilla saan lisäksi ilmaisia sähkötunteja Fortumin Pikku juttu -haasteissa. Fortumin asiakkaana saan siis vuosittain alennusta sähkölaskustani tekemällä pieniä arkisia ilmastotekoja, kuten esimerkiksi kierrättämällä tai torjumalla ruokahävikkiä. Pikku juttu -ohjelmaan pääset tutustumaan täällä. Liittyminen onnistuu Fortumin asiakkaille luomalla Oma Fortum -tunnukset. Lähtemällä mukaan ansaitset heti 24 ilmaista sähkötuntia. Jos et ole vielä Fortumin asiakas, pääset testaamaan itsellesi parasta sopimusta täällä.

Helposti rypistyvien ja ryhdikkäiden vaatteiden ripustus henkareihin. Toisiinsa matchaavat henkarit tuovat pientä ekstraa siisteysvaikutelmaan.

Going through everything & decluttering. I divided my clothes in different piles by category and went through what to keep and what to get rid of. The ones I decided to declutter I shared in three different piles: recycle, donate, toss away.

Hang everything delicate & structured, like dresses and blazers. Matching hangers give that extra little look of clothes being in order.

Paitojen pystyviikkaus. On ihanaa, kun yhdellä silmäyksellä voi nähdä kaikki paidat, ja jokainen ohuista paidoista on yhtä helppo nykäistä ulos sotkematta pinoja.

Folding shirts vertically. So easy to take out a shirt without ruining the whole pile!

Neuleiden ja farkkujen viikkaus hyllyille. Neuleet pysyvät parhaiten muodossaan kun ne viikkaa hyllyille pinoihin. Paksut vaatteet kuten hupparit, verkkarit ja farkut on myös kätevä viikata hyllyille paksuihin pinoihin, niin ne eivät vie turhaan tilaa henkareilla.

Stacking denim & sweaters on shelves. Thick items take up space the most, so it’s usually best to keep them on shelves. And knitwear often loses it’s shape if it’s hung.

Laukkujen säilytys hyllyillä. Oon aina tykännyt säilyttää laukut riveissä hyllyillä, isompia jotka menevät lyttyyn oon säilyttänyt täytteen kanssa. Meidän vaatehuoneessa oli juuri täydellinen kolo tälle pienelle avovaatekaapille, johon saatiin nuo lasihyllyt.

Keeping purses on shelves. The big ones I store with stuffing inside to keep their shape.

Kausivaatteiden säilytys matkalaukuissa. Matkalaukuille meillä löytyi myös sopiva kolo vaatehuoneen nurkasta, tällä hetkellä niille ei hirveästi ole käyttöä niin parista löytyy kesävaatteita.

Storing seasonal clothes in suitcases. There isn’t much use for these right now so we decided to store for example my summer dresses in here.

Korujen säilytys esillä samassa paikkaa. Multa löytyi ennen koruja monista eri rasioista ja purkeista, nyt huomaan käyttäväni koruja paljon tasapuolisemmin, kun näen kaikki kerralla. Korut pysyvät myös ihanan väljästi solmuttomina tällaisen huopalokerikon päällä.

Keeping all your jewelry in the same place. I used to have my jewelry divided in so many boxes and jars, but this way I don’t forget to use anything. Much more convenient. (Besides I usually dress up in a hurry and wouldn’t have time to check all those little jars.)

Viihtyvyyden lisääminen tuoksulla. Tähän hyllylle ostettiin uusimpana lisänä puhtaan pyykin tuoksuinen diffuuseri, joka antaa ihanan raikkaan fiiliksen. On niin ihanaa kävellä puhtaan ja raikkaan tuoksuiseen vaatehuoneeseen!

Adding a scent to the room. I just purchased a diffuser here to create a more pleasant dressing up experience. (😂) It smells like clean sheets and I love it.

Eniten käytettyjen vaatteiden säilytys ylävartalon korkeudella. Pyyhkeitä ja lakanoita oon säilönyt ylemmille hyllyille, käyttövaatteita vähän alemmas, aivan alas saatiin juuri mahtumaan sopivasti kenkähyllyköt.

Storing most used clothes in upper body level. Towels and sheets are easier to store in the top shelves.

Mitäs pidätte muutoksesta? 😄

What do you think, before or after? 😄

17 Comments

 • katja
  November 10, 2020 at 10:22 pm

  Hei, mistä ostitte diffuuserin? 🙂

  Reply
  • Marianna
   November 11, 2020 at 12:13 pm

   Cleanin Clean Space, tuoksuna Warm Cotton 😊

   Reply
 • miki
  November 11, 2020 at 12:10 am

  OMG I’m so jealous , I wish I has a walk in closet like yours!!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.com/

  Reply
 • Magda
  November 11, 2020 at 9:59 am

  Looks lovely

  Reply
  • Marianna
   November 11, 2020 at 12:13 pm

   Thank you so much!

   Reply
 • Wera
  November 11, 2020 at 12:17 pm

  Oih miten ihana vaatehuone! 😍 toivottavasti teet lisää järjestelyaiheisia juttuja tulevaisuudessakin! ❤️

  Reply
  • Marianna
   November 12, 2020 at 10:36 pm

   Kiitos, varmasti! ❤️

   Reply
 • Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  November 11, 2020 at 12:45 pm

  So organised! I need to do some cleaning too haha! 🙂

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
  • Marianna
   November 12, 2020 at 10:36 pm

   Thank you haha! 😊

   Reply
 • Carina
  November 12, 2020 at 5:38 pm
 • Laura
  November 13, 2020 at 12:41 pm

  Looks lovely! So excited about all the new home content! <3

  Reply
 • Evelin
  November 13, 2020 at 9:17 pm

  Honestly, this is perfection! Just so good to look at and definitely goals!

  Reply
 • Indian Style Stealer
  November 20, 2020 at 4:15 pm

  You have such a pretty wardrobe and everything things are kept so beautifully.

  Reply
 • Violetdaffodils
  November 20, 2020 at 8:44 pm

  This is gorgeous! So neat and tidy <3 Great advice too! 😀

  http://www.violetdaffodils.com
  xx

  Reply
 • Suvi
  December 3, 2020 at 9:12 am

  Tälläset järjestelyyn liittyvät postaukset on ihan parhaita kun teet!☺️

  Reply

Leave a Reply