What I did (& wore) this weekend

Saturday: rainy weather, visiting Oodi (library), having coffee with mum, later wandering in Tripla (shopping center). Just the type of activity I needed on a weather like this, when I still had like a day off. Bought new towels, reusable cotton pads and a motivating book. Must first read and possibly tip about it, it seems really good so far, but it’s mostly motivating on work things.

Lauantai: sateinen päivä, Oodissa kiertelyä ja kahvittelua äitini kanssa, myöhemmin vaeltelua Triplassa. Just oikeita aktiviteettejä siihen sadepäiväfiilikseen. Löytyi uudet pyyhkeet, uudelleen käytettäviä vanulappuja sekä motivoiva kirja. Kunhan olen lukenut sen loppuun voin vinkata siitä täälläkin, vaikuttaa todella hyvältä, mutta enimmäkseen työpainotteista inspiraatiota.

Coat Zara, sweater American Vintage, boots Topshop

Saturday night made myself burrata with tomatoes. I love it, and may I say I’m quite good at the homemade ones. You just need to have the right cheese (creamier and softer cheese than regular mozzarella), good tomatoes (sweet ones), the right oil dressing + herbs.

On Friday I wore my flannel shirt from Iro + again the leathery pants from Aritzia. So many questions about them, they are called the Daria pant. Been going back and forth between the small and jumbo Chanel bags in my outfits lately.

Lauantai-iltana tein itselleni burrata-annoksen. On jo varmaan tullut selväksi että rakastan niitä, kotitekoisissakin olen kehittynyt. Juusto täytyy vain olla just oikeaa (pehmeämpi ja kermaisempi kuin normaali mozzarella), makeita tomaatteja, hyvä öljypohjainen sekoitettu kastike ja yrtit.

Päällä oli perjantaina Iron flanellipaita ja Aritzian nahkaisennäköiset housut. Niistä on tullut paljon kyselyitä, ne ovat nimeltään Daria pant, jo vuosien lempparit.

Definitely my winter uniform, most used items. When the weather gets colder bare ankles are not a winter staple though, then I replace my sneakers with chunky boots.

Ehdottomasti talven toistaiseksi käytetyin asuni. Tosin paljaat nilkat ei niin talveen sopivat, mutta ei täällä ole oikeastaan talvea vielä nähty. Kylmemmillä ilmoilla lenkkarien tilalla ovat chunkyt bootsit.

On Sunday our family celebrated grandma’s 90th birthday in the care home. She’s amazing. Did take pictures but I’mma leave them on my personal album 🙂 Later in the afternoon we had coffee date with Alexa. I felt so ill afterwards, hadn’t eaten and drunk anything but cake and coffee whooops. Not the way to do it, so in the evening made myself a big nutritious dinner.

Hope you enjoyed the weekend! ?

Sunnuntaina juhlittiin mummun 90-vuotissynttäreitä hoivakodissa. Tuli sielläkin otettua kuvia mutta ne jääköön omiin albumeihin. Myöhemmin käytiin Alexan kanssa kahvilla, mulle iski sen jälkeen kyllä aikamoinen pahoinvointi. Oli tullut syötyä vain synttärikakkuja ja kahvia, ei mikään paras ruokaympyrä. Illalla kokkailinkin vain illallista ja katsoin leffaa.

Toivottavasti teillä oli rentouttava viikonloppu! ?

17 Comments

 • Lisa Santos
  January 21, 2020 at 12:17 am

  Love the first outfit! Chucky boots look so good, I wish I could pull them off.

  Blog: The Lisa’s World | Instagram | Twitter

  Reply
  • Marianna
   January 21, 2020 at 2:56 pm

   Thank you so much Lisa! 🙂 Are you sure you couldn’t, at first that’s what I thought about them too!

   Reply
 • Mini
  January 21, 2020 at 8:03 am

  Hi Marianna I’m just curious what is your job? You never talk about it. Miss your dark hair! xo

  Reply
  • Marianna
   January 21, 2020 at 2:55 pm

   I have my own company: social media & content creating. 🙂 Besides my own blog & IG (& podcast) I’ve been doing now also social media content for brands, keeping it separate from my own personal content. xx

   Reply
 • gabrielakre
  January 21, 2020 at 9:16 am

  Lovely pictures as always! They are so inspiring:))

  Have a lovely week!!

  Gabi<3

  Reply
 • Mari
  January 21, 2020 at 9:23 am

  Sulla on tosi kiva tyyli vuodesta toiseen! Oon seurannut blogiasi alusta saakka. Oon kuunnellut nyt myös teidän podia ja sä oot siinä mun lemppari. ❤ Sulla on lempeä ääni ja oot hauska, ja jotenkin vaan niin aito ☺ Kiitos siis työstä jota teet!

  Reply
  • Marianna
   January 21, 2020 at 2:52 pm

   Voi miten ihana kommentti, kiitos Mari ❤ Tällaiset niin lämmittää mieltä!

   Reply
 • Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  January 21, 2020 at 2:01 pm

  Looking good! You have the best outfits! ❤️✨

  Charmaine Ng | Architecture & Lifestyle Blog
  http://charmainenyw.com

  Reply
  • Marianna
   January 21, 2020 at 2:53 pm

   Thank you so much Charmaine! ❤

   Reply
 • Kate
  January 21, 2020 at 3:43 pm

  Love your style Marianna! Hope your Grandma had a lovely 90th birthday! 😀

  Violet Daffodils Blog
  xx

  Reply
 • Vendula
  January 21, 2020 at 5:15 pm

  Do you eat the burrata with some bread or toast or something like that or just as is in the picture? and I love your style! The last outfit looks really great ❤

  Reply
  • Marianna
   January 22, 2020 at 12:29 am

   Just with tomatoes, oily dressing and herbs 🙂 Thank you so much ❤

   Reply
 • Dixiwonderland.com
  January 21, 2020 at 7:31 pm

  That beige coat from Zara looks amazing on you 😀

  Reply
 • Gemma
  January 21, 2020 at 8:11 pm

  Pakko korjata vähän; Burrata on tietynlainen mozzarella, ei siis mikään ruoka-annos 🙂 Vai teitkö siis nimenomaan juuston itse?

  Reply
  • Marianna
   January 22, 2020 at 12:27 am

   Lisäsin perään sanan annos, niin on selkeämpi 🙂

   Reply
 • miki
  January 23, 2020 at 5:00 pm

  I always love these kid of posts!
  Miki x

  https://littletasteofbeauty.blogspot.com

  Reply
  • Marianna
   January 23, 2020 at 8:47 pm

   Thank you Miki! 🙂

   Reply

Leave a Reply